VOORBEELDEN

 

Hier vindt u een selectie verfilmde levensverhalen die met toestemming hier worden gepubliceerd. Soms zijn het slechts een aantal fragmenten vanwege privacy of is het project nog in ontwikkeling.

Het geeft een goed idee hoe een persoonlijke documentaire, een levensfilm, een herinneringsfilm eruit kan zien.


HERINNERINGEN VAN OMA VELLAH.

 

Ik heb het grote genoegen gehad om samen met Vellah Colcher door haar bijzondere leven te mogen reizen. Wat een boeiende en lieve vrouw!

Het was een ontzettend mooi proces om samen te doen en we hebben er ruim de tijd voor genomen.

Gedurende een aantal maanden hebben we verschillende opname momenten gehad en de montage daarna heeft, gezien de vele interviews, ook een aantal maanden geduurd.

 

Vellah is ontzettend blij met het resultaat, ze krijgt er vele mooie reacties op. Ikzelf ben er ook heel trots op. Het is de langste privé film die ik tot nu toe heb gemaakt, 55 minuten.

ENKELE FRAGMENTEN VAN ELS.

 

Els en ik zijn al een aantal jaren samen bezig. Zo eens in de tijd kom ik filmen. Ze woont voor de helft van het jaar in een tuinhuis op een Volkstuinen park waar ze een waanzinnig mooie tuin heeft. De andere helft van het jaar woont ze in een appartement op 1 hoog in het centrum van Amsterdam met haar hondjes en poes.

Ze is een tuinierder in hart en nieren. Ondanks haar leeftijd bouwt deze stoere dame nog steeds zelf een houthok of een stenen muurtje. Op de tuin is ze het aller gelukkigst. Ze is een geweldig fascinerende vrouw met een roerig leven. Kijken en luisteren naar Els verveelt nooit.

 

Dit project is nog in ontwikkeling.

 

 

MUZIEK; DE GROTE LIEFDE VAN OTTO KLAP.

 

De eerste opnamen die ik van dirigent-musicus Otto Klap maakte, was van het orkest dat hij op 91 jarige leeftijd dirigeerde in de Singelkerk in Amsterdam. Zijn grote droom kwam uit: het dirigeren van bepaalde muziekstukken van Mozart. 
Achteraf gezien bleek dit toch een te grote opgave. Niet veel later kreeg hij een beroerte, waar hij weer redelijk uit kwam. Na nog een tweetal opname momenten, overleed hij niet veel later toch nog plotseling.

Eigenlijk was ik nog lang niet klaar met filmen van deze boeiende verteller. Ik moest het doen met het gefilmde materiaal dat ik had. De familie is ontzettend blij met de montage die ik heb kunnen maken; zijn weduwe kijkt de film geregeld terug.


Het was een feest om met hem te mogen werken!


Tags: levensfilm, filmportret, levensverhaal, herinneringsfilm, story of your life, life story, legacy, legacyfilm, levensverhaal op film, film als nalatenschap, persoonlijk videoportret, videoportret maken, privé film, vrouwelijke filmmaker, filmvrouw, videovrouw, videomaker, videoverteller, documentairemaker, mini documentaire,  inspirerende videoportretten, sfeerimpressie., levensfilm, herinneringsfilm, film als nalatenschap, filmportret, documentair portret, film achterlaten voor familie, videoportret voor kinderen en kleinkinderen,  levensverhaal op film, herinneringen op film, levensverhaal op video, biografische film, biografie op film. Vellah Colcher. Els van Voorst.  Otto Klap.