WERKWIJZE - HET PROCES

 

Een verfilmd levensverhaal maken is een intensief en intiem, maar bijzonder (mooi) proces.

Voor ons allebei. En voor iedereen weer anders.

 

Daarom is er geen vast plan. Om u toch een idee te geven van dit proces heb ik hieronder wat uiteen gezet. Uiteraard gebeurt alles in uiterste discretie. Het is uw film en u bepaalt wat er verteld wordt en aan wie u de uiteindelijke film laat zien.

 


Research en opnamen maken.

  • In een eerste gesprek kom ik graag kennis maken en kunnen we uitgebreid praten over uw eigen ideeën en wensen. Ik kan u meer vertellen over hoe ik het liefste werk en hoe we dit ‘project’ het beste kunnen aanpakken.
  • Naar aanleiding van dit gesprek maak ik een filmscript, bereid ik de eerste opnamedag voor en maak ik een planning voor eventuele andere opnamedagen en leg dit aan u voor.
  • U kunt vervolgens gaan zoeken naar veelbetekenende foto’s, brieven, muziekstukken en andere belangrijke documenten of objecten. Tevens kunt u nadenken over eventuele andere personen die niet mogen ontbreken in de film.
  • Daadwerkelijke opnamen: ± tussen de 8 en 40 uur (afhankelijk van uw wensen en budget). We bepalen samen hoe lang elke opname zal duren en hoeveel en wanneer de opnamen momenten zullen plaatsvinden. 

Voor veel mensen is dit een 1e keer met een camera erbij, maar het is mijn kracht om te zorgen dat u zich ontspannen en op uw gemak voelt wanneer u met de camera erbij uw verhaal vertelt. Wanneer u bv iets minder goed verwoordt, dan doen we dat in alle rust gewoon opnieuw. We hebben alle tijd.

De montage en afwerking.

  • Al het gefilmde materiaal kijk ik nauwkeurig terug, schrijf alle interviews uit en maak een beeldselectie waarmee ik zal gaan monteren. Als eerste werk ik aan de inhoudelijke lijn.
  • Van u krijg ik de muziektitels die u graag in de film zou willen.
  • Foto’s, documenten, eventueel stukjes oud filmmateriaal, titels en muziek worden toegevoegd.
  • Als de eerste versie af is, dan kunt u komen kijken of ik stuur u online de versie toe. Al uw feedback zal ik meenemen in de definitieve montage.
  • Daarna krijgt u de film, die kan variëren van 10 tot 60 minuten (afhankelijk van uw budget en gemaakte afspraken) in HD kwaliteit en in een aantal verschillende bestandsformaten op een usb stick en/of in het gewenste aantal DVD kopieën. Daarnaast krijgt u een link naar de film op het Vimeo kanaal van CoWorksfilm. U kunt aangeven of de film openbaar mag of liever alleen te bekijken is via een privé linkje.
  • Het streven is om binnen 2 maanden de montage in zijn geheel af te hebben.

(Tags: levensfilm, filmportret, levensverhaal, herinneringsfilm, story of your life, life story, legacy, legacyfilm, levensverhaal op film, film als nalatenschap, persoonlijk videoportret, videoportret maken, privé film, levensfilm laten maken.)